De meisjes zijn op inspiratiereis geweest 

Van 6 tot 9 mei zijn de meisjes op werkbezoek naar Valencia geweest. Het is een prachtige stad, echt een aanrader. We hadden een leuk appartement in het oude centrum. Alles op loopafstand, van relatieve rust naar bruisende pleintjes met heerlijke terrasjes, verrassende hoekjes en winkeltjes. Het weer was wisselend, bij aankomst mooi, lekker door de oude stad gestruind, ons laten verrassen wat er op ons pad kwam. De oude mercado Y Los Santos Juanes, in het centrum was prachtig, een beleving vooral de groenten en jamon maakte bijzonder veel indruk! Heerlijk aan de tapas met passende drankjes, lange intieme pleintjes, grappige winkels en prachtige gebouwen. De kerken vol pracht en praal zijn ook bewonderd.

 

 

 

 

 

Dag 2 stond in he teken van fietsen door de Jardines del Turia (gedempte rivier) vol prachtige bomen en bloemen, Valencianen die met de families aan het sporten en ontspannen waren. Langs het ciudad de las artes y las ciencias, vol futuristische architectuur Calatrava naar het strand voor de lunch, tja er waren zelfs mensen aan het zwemmen. Dat hebben de meisjes overgeslagen en hebben heerlijk in een strandrestaurant geluncht waar veel lokale Valencianen met hun gezinnen zaten. De paella was verrukkelijk! De dag afgesloten met tapas op het plein, drie stappen van ons appartement. Wij hoopte ons Spaans te oefenen, de eigenaar die in Den Bosch bleek te hebben gewoond dacht daar anders over en wilde zijn Nederlands oefenen. Hij heeft ons zijn favoriete tapas voorgeschoteld, tja familie recepten!

 

 

 

 

 

 

Dag 3, via de oude stad langs de arena en het prachtige oude station, estacion del norte gebouwd in 1917, vol met mozaïek, houtwerk prachtig! Zijn we naar de wijk ruzafa gelopen, ook daar prachtige gebouwen, gezellige tentjes, kwam goed uit want het regende nogal, terug naar de oude stad. Daar stonden allemaal stoelen langs een route, het leek de intocht wel! Er was een processie van de Virgin de los Desamparados, de maagd van de hulpbehoevenden. Prachtig om te zien, de meisjes zaten bijna eerste rang, op terras onder een parasol aan de tapas en aqua de Valencia, te genieten van de prachtig geklede kinderen, vrouwen en mannen. De processie startte van plaza de la Virgin het was een zee van prachtig aangeklede mensen!


 

 

 

 

 

 

De meisjes hebben genoten, zijn geïnspireerd huiswaarts gekeerd. Het was een geslaagde missie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *